Overstappen van Energieleverancier: De ULTIEME stap-voor-stap gids!

Wanneer moet je dit zeker lezen?

Als je op een verjaardag voor de zoveelste keer verteld wordt dat je moet overstappen van energieleverancier, je niet weet waar je moet beginnen en je vooral veel vragen hebt. Of misschien denk je dat overstappen veel gedoe en gezeur is en twijfel je of de besparing wel echt zo hoog is. In al deze gevallen is dit artikel een must-read. Je gaat met het inzicht die ik je in de komende 10 minuten ga geven véél geld besparen (of verdienen).

Na het lezen van dit artikel:

  1. Weet je hoe makkelijk en risicoloos overstappen is.
  2. Lukt het jou om zelf de goedkoopste leverancier te kiezen.
  3. En dit allemaal bereik je over 20 minuten vanaf nu (lezen + overstappen)!

Alles voor jou allang gesneden koek? Stap dan direct over via mijn energievergelijker!

.

Laten we feestelijk beginnen: De verjaardag

Je op-de-centen-zittende vriend of vriendin begint je voor de zoveelste keer op te dringen dat je naar je energiekosten moet kijken. “Luister nou naar mij; je laat veel geld liggen!”. En jij denkt: “Zucht, heb je hem weer met z’n verkooppraatje”, en je neemt nog een slok van je biertje en je neemt nog een blokje kaas.

Je weet niet waar je moet beginnen, je ziet en hoort op TV, radio en Internet zoveel over de goedkoopste, cashbacks, de groenste en gratis cadeaus: Het bos van energieleveranciers lijkt gigantisch! Waar moet je beginnen?

Laat ik meteen je twee grootste zorgen wegnemen

Je komt NOOIT zonder gas of stroom te zitten

Overstappen is vooral (en voor jou als consument volledig) een administratief proces. Dit betekend dat er geen monteur langs komt die je een bakje koffie hoeft aan te bieden, er fysiek niets in jouw woning veranderd en er bovenal nooit een kans op afsluiting van het elektriciteitsnet bestaat.

Overstappen van energieleverancier is GEEN gedoe en VERRE VAN tijdrovend

Doordat de overstap volledig door jouw nieuwe energieleverancier wordt geregeld hoef je zelf bijna niets te doen. Je hoeft jezelf alleen te verzekeren van een goeie deal door je aan te melden bij je nieuwe leverancier, en that’s it! Het opzeggen en het overstappen wordt allemaal geregeld door je nieuwe leverancier. Nadat je je hebt aangemeld hoef je dus niets meer te doen!

Zo. En nu is het tijd om de Nederlandse wereld van energieleveranciers te ontrafelen.

Om direct met de deur in huis te vallen: Is overstappen voordeliger?

In negen van de tien gevallen: JA!

En dat onderbouw ik je door je gelijk het belangrijkste inzicht te geven dat ik je kan geven:

Het budget om jou als nieuwe klant binnen te halen is vele malen groter dan het budget om jou als klant te behouden. Dit betekent dat een energieleverancier bereidt is méér geld te investeren om jou als nieuwe klant binnen te halen dan om jou als klant te behouden.

En waarom? Omdat er een kans is dat een klant doet wat jij nu doet: NIETS.

Een klant die niets doet kost een energieleverancier geen geld. Geld investeren in het behouden van klanten zou betekenen dat gratis klanten zoals jij geld kosten. En dat betekent weer dat ze marge (= winst) mislopen. Energieleveranciers kiezen er daarom voor om het grootste deel van het budget te steken in het aantrekken van nieuwe klanten. Want dan komt iedere geïnvesteerde euro toe aan nieuwe klanten. “Maar” hoor ik je denken, “de klant is toch koning” en “loyale klanten moet je toch belonen”? Tja…

Waarom is overstappen bijna altijd voordeliger?

Ook hier ga ik je weer wat interessante inzichten geven. Laat ik beginnen met je uitleggen hoe het spelletje werkt.

Modelcontract

Iedere leverancier biedt een modelcontract aan. Dat is een variabel contract met variabele energieprijzen. Deze prijzen wisselen per maand, maar zijn altijd erg hoog (de hoogste prijzen in de markt). Tenzij je een geldboom hebt, wil je dit contract niet.

Dit contract biedt een energieleverancier daarom nooit aan. Wat een leverancier wel aanbiedt zijn speciale acties om jou te overtuigen om klant te worden. Ze geven je hierbij korting op het tarief of een extraatje zoals een cashback, bol.com of wehkamp cadeaubon of een tablet. En dat betalen ze uit het budget wat ze hebben om jou als klant binnen te hengelen. Om er zeker van te zijn dat je niet direct weer weggaat, zit hier een contractduur aan vast van veelal 1 of 3 jaar.

Echter (trommelgeroffel), op het moment dat jouw contract afloopt zet jouw energieleverancier je contract direct om naar het variabele contract! Je knalt gelijk de lucht in met je kosten. Op jaarbasis ga je zo gemakkelijk 100 euro of meer betalen.

Dit is dé reden waarom overstappen altijd loont. Vooral als je klant bent geworden in tijden waarin de energieprijs erg hoog lag, kan de besparing makkelijk oplopen tot wel 300 of 400 euro op jaarbasis. En dat overdrijf ik niet.

Bizar toch? Lees rustig verder of laat je alvast verrassen met jouw besparing.

Is blijven zitten dan nooit voordeliger?

In de vorige paragraaf heb ik je verteld dat klanten die niets doen gratis zijn. Dit komt omdat je een ‘slaper’ bent. Ze hoeven geen enkele moeite te doen om jou te laten blijven. Echter zal zo snel als jouw energieleverancier merkt dat je neigt wakker te worden jouw wekker afgaan (om even in deze leuke beeldspraak te blijven). Een energieleverancier noemt dit intern een ‘churn signaal’.

Churn

Churn is de term die aangeeft hoeveel klanten een leverancier in een bepaalde periode hebben verlaten.

Het allerduurst is dus om niets te doen. Mijn advies: Doe. nooit. niets.

Wat je daarom op z’n allerminst kan doen is een belletje plegen naar je leverancier. Dit is de gemakkelijkste manier om jouw wekker te laten rinkelen. Bel je leverancier op en spreek het volgende uit (ik maak het je echt te gemakkelijk hé?):

Goedendag, u spreekt met […]. Ik ben klant bij jullie maar ik word de laatste tijd veel benaderd door andere energieleveranciers met een beter aanbod. Ik ben het gesprek aangegaan en het aanbod is inderdaad een stuk goedkoper. Omdat ik een tevreden klant ben bij […] heb ik niet direct ja gezegd, in de hoop dat u mij een nieuw aanbod kan doen. U snapt, ik blijf graag bij […], maar niet tegen iedere prijs.

Afhankelijk van de leverancier is de kans groot dat ze je een tegenbod doen. Jij geeft immers een keihard churn-signaal af. Het jezelf goed van tevoren informeren over een ‘beter aanbod’ zorgt ervoor dat de kans van slagen groter wordt (vul bijvoorbeeld vast onze energievergelijker in).

Waar vind ik het beste energie aanbod?

Je zal tijdens het lezen van dit artikel een paar keer een verwijzing hebben gezien naar mijn energievergelijker. Ik ben van mening dat een prijsvergelijker dé beste manier is om over te stappen met de goedkoopste prijs. Ik ga je uitleggen waarom.

Leveranciers zetten verschillende verkoopkanalen in om jou te overtuigen klant te worden. Je wordt opgebeld door een callcenter-medewerker, een deurverkoper belt aan, je krijgt een aanbieding voor een collectief,